Slut med parkeringsvagter og p-bøder

Slut med parkeringsvagter.

Parkeringsvagter hører snart fortiden til. Det er den fremtid de selvkørende biler lover, i takt med at de rulles ud i de danske byer over det næste årti.

Over de næste 12 år, forventes salget af personbiler at falde med over 60 procent. I samme periode forventes det, at endnu flere mennesker end nu, har adgang til personlig transport.

Hvordan kan det lade sig gøre?

Selvkørende biler og minibusser

Fra 2019 og frem, vil flere store aktører på transportmarkedet udrulle hele flåder af selvkørende biler og minibusser, der tilbydes på abonnementbasis. Omkostningen vil ligge væsentligt under det at have egen bil, og vognen er ligeså meget tilgængelig, som havde du din egen vogn.

Med abonnement på en selvkørende bil, bestiller du en vogn via en mobil-app, der fortæller dig nøjagtigt hvornår vognen er fremme. Igennem app’en fortæller du også hvor du skal hen, og på den måde ved systemet bag altid, hvor der er brug for vogne og hvornår. Den vil mindske den trafiktrængsel vi ser dagligt, især i storbyerne.

Du slipper for at vaske bil, støvsuge sæder, pudse vinduer, servicebesøg, fylde brændstof på, skifte til vinterdæk og alle de andre ting der følger med, når man har en bil.

Parkeringsvagter og parkeringsbøder

Noget de fleste bilister hader, når kommer hen til sin bil og opdager et stykke papir under vinduesviskeren fra en parkeringsvagt. Også her vil de selvkørende biler på abonnement være en stor hjælp. Bilerne har nemlig ikke brug for en parkeringsplads.

Det betyder, at behovet for parkeringsvagter vil falde drastisk over det næste årti.

Oplader om natten

De planlagte flåder af selvkørende biler bliver elektriske. Det betyder at bilerne skal lade op hver dag. Det vil foregår på lukkede pladser udenfor byerne, hvor bilerne kan oplade på billig nattestrøm, og være klar til dagens dont, når vi skal fra a til b næste morgen.

Alle der har prøvet at få en – eller flere – parkeringsbøder, kan med rette glæde sig over at uheldige spare penge, det så kan bruges til andre mere spændende ting. Hvad de parkeringsvagter der mister jobbet så skal lave, er en generel samtale som selvkørende transport og arbejdsløshed, vi her på redaktionen ønsker at samfundet snart skal tage.