Hvem fører kapløbet om selvkørende biler?

VW I.D. VIZZION selvkørende bil

Hvem fører i kapløbet om selvkørende biler?

Det er blevet tid til at årets første mellemtid, i kapløbet om at være bedst til selvkørende biler. Denne måling er fra Navigant Research, der en gang om året laver en undersøgelse af markedet. 

Top dog, number one, numero uno

Sidste års nummer to, Waymo – Googles selskab for selvkørende biler står nu øverst på listen. Waymo er et pænt stykke foran alle andre, da de allerede har selvkørende taxier på gaden i storbyen Phoenix, i USA, hvor de også planlægger en stor udvidelse.

GM Cruise, med en selvkørende test-vogn i San Francisco i USA. 

Nummer to på listen er GM Cruise, der også er ret langt i deres testforløb. GM – General Motors – forventer af kunne sælge egentlige selvkørende personbiler fra 2021, og pønser at starte en taxi service allerede i år. De er ved at hyre mange nye folk ind.

GM lå sidste år nummer 1 på Navigants liste.

Nummer tre, Ford Autonomous Vehicles, er rykket en plads op i forhold til sidste år. Ford har været tavse om deres selvkørende projekt det sidste år, men de er altså godt fremme i skoene ifølge Navigant Research.

Alle de andre

Top 10 ser således ud:

  1. Waymo
  2. GM Cruise
  3. Ford Autonomous Vehicles
  4. Aptiv
  5. Intel-Mobileye
  6. Volkswagen Group
  7. Daimler-Bosch
  8. Baidu
  9. Toyota
  10. Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance

ANNONCE

Som det ses på listen, er Tesla slet ikke nævnt i top 10. Det skyldes ifølge Navigant, at Tesla ikke har leveret hvad de har lovet. Faktisk er det mest deres CEO Elon Musk der lover meget, som igen og igen ikke holdes. F.eks. lovede Musk for blot nogle uger siden, at Tesla bliver stort set selvkørende ved dette års udgang.  

Tiden vil vise om Elon Musk får ret, eller om det blot var endnu om omgang reklame-gas.