Waymo klar med selvkørende taxier i tætbefolket storbyer

Waymo San Fransisco I-PACE selvkørende Jaguar

Waymo klar med selvkørende taxier i tætbefolket storbyer

Googles selskab for selvkørende biler, Waymo, melder sig klar til køre passagerer rundt i tætbefolket storbyer, uden en sikkerhedschauffør ombord. Waymo har allerede 100% selvkørende taxier i storbyen Phoenix, USA, men Phoenix er en by med masser af plads og god afstand mellem huse og de øvrige trafikanter. Som noget nyt vil Waymo nu også køre 100% førerløst i San Fransisco. 

Ny tilladelse

Det er efterhånden nogle år siden, at Waymo begyndte at køre i San Fransisco. Dog har der i hele perioden været en sikkerhedschauffør med ombord. Sådan er den tilladelse Waymo har med byen lige nu. For at køre taxi-kørsel uden en sikkerhedschauffør ombord, kræver det en ny tilladelse. Det er den, Waymo nu ansøger om.

Det er på nuværende tidspunkt ingen officiel tidsramme, om hvornår den nye tilladelse er på plads, men de tidligere tilladelser er udstedt indenfor relativ kort tid, typisk nogle få måneder. 

Det er i øvrigt en elektrisk Jaguar I-Pace Waymo benytter som selvkørende taxaer i San Fransisco. I Phoneix benytter de både Jaguar og en større SUV fra General Motors.

Færre skal miste livet

Det overordnet mål, er, ifølge Waymos med-administrerende direktør Tekedra Mawakana, at nedbringe antal af dræbte og tilskadekomne i trafikken i San Fransisco og resten af verdenen. Det nævner hun i en blog på Waymos hjemmeside fra i mandags. I alt døde 33 personer i trafikken i 2021 i storbyen. 

Blogindlægget fik ifølge Yahoo! Finance Googles aktie til at stige.