Zoox nye selvkørende vogn er bygget for passagerer ikke chauffører

Zoox nye selvkørende vogn er bygget for passagerer, ikke chauffører

Zoox har netop offentliggjort deres nye selvkørende køretøj i USA. Vognen kan rumme 4 siddende passagerer med baggage, er elektrisk og har 4-hjulsstyring. Som noget nyt kan vognen køre i begge retninger med samme hastighed.

I begge retninger med 120 km/t

Med en tophastighed på 120 km/t er motorvejskørsel mulig for Zooxs nye vogn, der kan køre lige stærkt i begge retninger, så man kan ikke tale om en egentlig for- eller bagende på vognen.

Konstruktionen er helt ny og bygget symmetrisk, med kamera, lidar og radar i hvert hjørne af bilen. Sammen med en indbygget kunstig intelligens gør det vognen til en selvkørende niveau 4 bil. Niveau 4 betyder, at køretøjet selv kan orienterer sig i alle trafiksituationer og der ikke findes rat eller pedaler i vognen. Den er 100% selvkørende.

Med 4 hjulsstyring og muligheden for at køre i begge retninger, minimeres u- og 3-punkts-vendinger, mens det gør det nemmere at komme ind og ud af parkeringsbåse.

Se den fulde video fra offentliggørelsen her. Se mere på Zoox hjemmeside.

Amazon er medejer

Zoox har store og stærke hænder i ryggen, i form af et medejerskab fra giganten Amazon. Derfor skal man kigge på Zoox udvikling som mere end blot passagertransport. Amazon har længe været på udkig efter en mulighed for at automatisere varelevering og med Zoox, kan de være på vej til at få styr på automatisk selvkørende varetransport på land.