VIDEO: Med mor i en vogn uden chauffør

Mor kører sin første tur i en vogn uden chauffør

Det kommer til at ske for os alle: Den første tur en 100% selvkørende bil. En tur uden en (menneskelige) chauffør bag rattet. Hvordan oplevelsen bliver, er lidt op til os selv. Den kan være sjov og spændende eller angstfremkaldende og rædselsfuld. I det følgende har vi valgt at fokusere på det sjove og spændende.

Waymo fører an

I de sidste par uger har hele verdenen talt om Tesla FSD beta, som var det gudernes gave til folket. Det er det også. Lidt. Men vi skal ikke glemme de andre spillere på markedet, som f.eks. Waymo – tidligere Google Car – der er et par vognbaner foran Tesla. Waymos vogn er 100% selvkørende og alle kan bestille en tur. Faktisk er der ikke engang en sikkerhedsoperatør ombord i bilen.

Og det er netop i en af Waymos 100% selvkørende vogne, at youtuberen JJRicks tager sin mor med på hendes første tur i bil uden chauffør. 

Under turen er JJs mor er glad, fascineret og lidt spændt, som du kan se i videoen herunder. 

For øvrigt, kan det virke uimodståeligt at vinke til de øvrige bilister, når man sidder en vogn uden chauffør. JJ kan i hvert fald ikke dy sig, mens hans mor filmer.

De fleste bilister bemærker ikke noget, for deres fokus er – heldigvis – på vejen fremad. Derudover kører en selvkørende bil stort set som et menneske ville køre, hvorfor de øvrige bilister slet ikke opdager at vognen er tom på forsæderne. 

Kører over for gult

Waymos vogne er egentligt en taxi-service, hvor du bestiller en vogn via en app på din mobiltelefon. Du kan nemlig ikke købe en Waymo bil. Waymo har dog luftet muligheden for at du kan lease en af deres vogne en dag i fremtiden, og dermed selv have 100% rådighed over bilen. Der er dog ikke meldt noget ud officielt fra Waymo om priser og hvornår det kommer til ske.

Indtil da, er Waymo en taxi-service, og som en hver taxivognmand med respekt for sig selv, kører en Waymo over for taxa-grønt (eller gult som vi andre kalder det). 

Virkeligheden er nok nærmere, at vognen kalkulerede at den ikke kunne nå at bremse uden gene for passagerne, og fortsatte over lyskrydset mens lyskurven var gul.

Du kan se hele turen på knapt 15 min, med JJ og hans mor, herunder.