Elon Musk: Niveau 5 teknologi klar inden årets udgang

Elon Musk: Niveau 5 selvkørende bil snart klar

Elon Musk: Basal niveau 5 teknologi klar inden årets udgang fra Tesla

På årets WAIC (World Artificial Intelligence Conference) i Shanghai, Kina, fortalte Elon Musk om hvor tæt Tesla er på niveau 5 teknologi. Han forventer at have den basale teknologi klar inden udgangen af 2020.

Niveau 5

Når biler, busser, varevogne osv. når selvkørende niveau 5, betyder det 100% selvkørende transport i 99% af alle trafiksituationer. De fleste nye biler i dag, har niveau 2 systemer indbygget – f.eks. lane-assist – og har rat, pedaler og chauffør. En niveau 5 vogn behøver hverken rat, pedaler eller chauffør. 

Hvornår teknologien når niveau 5, har længe været et omdiskuteret emne og Elon Musk har flere gange tidligere udtalt at en 100% selvkørende Tesla var lige på trapperne, dog uden at det er sket.

Derfor skal man også tage hans udtalelser med et gran salt, men samtidig forstå, at han og Tesla arbejder hårdt på at realisere målet om 100% selvkørende biler.

Ny computer chip

I følge Musk, er en af grundende til at Tesla endnu ikke har fremvist en fuldt selvkørende bil været manglen på en lynhurtig computerchip med lavt strømforbrug. På den baggrund har Tesla selv udviklet en helt ny chip, som forventes klar senere i år. Den nye chip, sammen med ny software, skulle gøre en nuværende Tesla – såfremt den har det store Autopilot pakke – fuldt selvkørende, igennem en mindre opgradering.

Se hele Elon Musks tale.