Tesla bygger menneskelignende robot med selvkørende software

Tesla Bot with metric stats

Tesla vil bygge menneskelignende robotter med software fra deres selvkørende biler

Den software Tesla benytter til deres selvkørende biler, kan også bruges til andre ting siger Teslas CEO Elon Musk. Derfor er de nu gået i gang med at udvikle en venlig menneskelignende robot, der skal kunne klare alt fra dagligvareindkøb til farlige arbejdsopgaver.

Stærk som et barn

Robotten er ikke særlig stærk og kan ikke bevæge sig ret hurtigt. Faktisk kan den kun løfte 4,5 kg i strakt arm og maksimalt bevæge sig med 8 km/t. Det er helt bevidst siger Elon Musk. Skulle noget gå galt med robotten, skal et menneske kunne løbe væk fra den. Og hvis det skulle blive nødvendig at overmande robotten, nytter det ikke noget hvis den er for stærk. Derfor dens lave “kampvægt” på 57 kg og en maksimal bære/løfteevne på 20 kg.

Med en højde på 177 cm og en stor skærm som ansigt, vil den virke venlig og forstå linje-kommandoer som f.eks. “hent en appelsin” eller “stram bolt nummer 25 med et moment på 10”.  

Farlige, ensartet og kedelige arbejdsopgaver

Målet med Tesla Bot er, at den skal kunne overtage farlige, ensartet og kedelige arbejdsopgaver. Det vil frigøre mennesker til de kreative opgaver og til mere fritid. Elon Musk forestiller sig, at man selv skal kunne bestemme om man vil udføre en opgave, eller om man vil sætte sin robot til det.

Universel Basis Indkomst

Under præsentationen af Teslas nye satsning, fortalte Elon Musk også, at han støtter ideen om Universel Basis Indkomst (UBI) også kendte i Danmark som Borgerløn. I en fremtid hvor robotter overtager menneskers arbejde, vil en ny fordeling af samfundets ressourcer (mad, husly, kultur, osv.) være nødvendig, og borgerløn kan være en af fremtidens fordelingsnøgler.

Overdrivelse fremmer forståelsen

Med Elon Musk vanlige forståelse for deadlines og pressemateriale, mener han robotten kan være klar i 2022, altså allerede næste år. Eksperter på området mener dog, at en sådan robot ligger 8-10 år ude fremtiden. Virkeligheden ligger nok et sted imellem, for Elon Musk har tidligere vist, at hans projekter – bl.a. SpaceX – kan udvikles ret hurtigt, når først de rette folk er ansat. 

Hvad prisen bliver, er endnu uvist, ligesom det er uvist om den vil kunne køre din bil.