Norge og Canada bliver de næste selvkørende Tesla lande

Norge og Canada bliver de næste selvkørende Tesla lande

Tesla ejere i Norge og Canada kan se frem til at få en 100% selvkørende bil indenfor en overskuelig fremtid. Det lovede Teslas CEO Elon Musk i går på Twitter, i et svar til en Norsk Tesla ejer.

Februar/Marts 2021

Lige nu, er Teslas FSD i beta i USA. Når deres beta test er overstået, vil Tesla udvide med de lande som tillader selvkørende biler som p.t. tæller Norge og Canada. Det vil ifølge Elon Musk kunne ske i februar eller marts 2021, altså godt 3 måneder fra nu. 

I Danmark er der ingen nuværende lovgivning der tillader selvkørende køretøjer på vejene. Vi har dog en lov om forsøg med små selvkørende robot-varevogne.  

At Norge bliver det næste land, er ikke overraskende, for Norge har flest Teslaer målt per indbygger. Norge har omkring 300.000 elbiler og Tesla udgør de ca. 50.000.

Til sammenligning har vi 16.600 elbiler i Danmark (feb. 2020), hvor de omtrent 2,500 er fra Tesla.

Udrulning i EU

Elon Musk har ved forskellige lejligheder udtalt, at udrulningen af 100% selvkørende Teslaer i EU, sker i takt med at de individuelle lande får lovgivningen på plads. Politisk set, har man sandsynligvis ventet på de første selvkørende vogne kom på markedet, og nu hvor Waymo og til dels Tesla er klar, vil et nyt politisk kapitel begynde i de forskellige parlamenter. 

Hvornår Danmark vil være blandt de EU-lande der tillader 100% selvkørende biler, står hen i uvisse, for ny og nødvendig lovgivning er slet ikke på dagsordenen hos danske politikere.