VIDEO: Tesla FSD beta gør det godt men

Tesla FSD version 40.8.11

Tesla FSD beta gør det godt men der er plads til forbedringer

Tesla har på få dage frigivet en ny version af deres fuldt selvkørende beta software (kaldet FSD beta), og der er forbedringer af spore. Der er stadig et stykke vej til den perfekte elektroniske bilist men man skal huske på, at Teslas software stadig er i beta.

Vejbump

Den nyeste software version, der udkom i går fredag, hedder 40.8.11 og er en klar forbedring af den første version 40.8.10 der udkom i tirsdags. Da jeg ikke har adgang til en Tesla med FSD her i Danmark, må jeg nøjes med at se videoer optaget af folk i USA med den nyeste software installeret. En software der i øvrigt kommer med en advarsel.

En ting som går igen i alle videoerne, er vejbump. På nuværende tidspunkt opdager bilen ikke vejbump særligt godt, og har en tendens til at køre over dem uden at sænke hastigheden. I den nyeste version af softwaren, er det en lille forbedring, men den bremser for sent og for lidt, så bilens passagerene oplever et kraftigt hop når vognen kører over en vejbump. 

Det sker for alle med FSD installeret, så Tesla vil få masser af feedback omkring dette problem og forbedre softwaren i næste version.

Bilisterne skal stadig jævnligt fortælle bilen hvad den skal gøre, bl.a. at den skal accelerere hurtigere, og i visse situationer, hvor bilen skal skifte vognbane, kræver det også lidt hjælp fra chaufføren. Heldigvis lærer bilen hele tiden af enhver indgriben chaufføren gør, og bliver dermed bedre til at håndtere trafiksituationer, hvor den er lidt usikker.