Waymo (Google) tester selvkørende biler i San Fransisco igen

Waymo selvkørende bil bagklap

Googles selskab for selvkørende biler – Waymo – tester igen vogne i San Fransisco

Flere af Waymos biler er blevet observeret kørende rundt i storbyen San Fransisco i USA. Det er også bekræftet af Waymo i en udtalelse fra selskabet. Det skriver techcrunch.com.

Selskabet har tidligere teste biler i San Fransisco, men har i hele 2017 testet i andre byer rundt om i USA. Faktisk ikke færre end 23 andre byer.

Sidste fase

I november 2017 fortalte Waymo, at selskabet nu er i sidste testfase, før deres selvkørende biler slippes løs uden en chauffør ombord, i en eller flere byer i USA.

Det skulle ske i starten af det nuværende år, gerne i første kvartal, har selskabet tidligere udtalt, men det har endnu ikke været muligt at få en præcis dato fra hverken Waymo eller hovedselskabet Google.


Hvor er selvkørende biler uden chauffør tilladt
– Phoenix, Arizona, USA.
– Las Vegas, Nevada, USA.
– Pittsburgh, Pennsylvania, USA.

Se liste over byer og lande der er i gang med lovning på området.


Nogle af de første Google biler blev tilbage i 2009 fremvist og testet i San Fransisco, og byen bliver brugt af mange andre selskaber til at teste selvkørende teknologi.

Det skal dog noteres, at San Fransisco ikke tillader selvkørende biler uden hvad byen kalder en sikkerhedschauffør ombord.

Det gør byen Phoenix i delstaten Arizona derimod (billede), hvor Waymo har testet i flere år. Byen må stå øverst på listen over byer, hvor deres vogne bliver sluppet ud i først.

Waymo er indtil videre det eneste amerikanske selskab der har meldt deres biler klar til at køre uden en sikkerhedschauffør ombord.

Vi ser frem til at kunne berette om den første tur med en kommerciel selvkørende bil på offentlig vej, uden chauffør.