Google udvider med flere selvkørende biler

Waymo selvkørende bil Phoenix 2019

Google udvider med flere selvkørende biler i USA

Googles firma for selvkørende biler – Waymo – udvider med at nyt 5.500 m² servicecenter til deres selvkørende biler i storbyen Phoenix, i delstaten Arizona, USA.

Fordobler kapaciteten

I dag har Waymo 600 selvkørende biler kørende rundt i Phoenix som en kommerciel taxi forretning. Planen for selskabet har hele tiden været at udbygge i Phoenix, og senere udbrede deres taxi service til andre storbyer i USA og senere i resten af verden.

En selvkørende Waymo taxi kører en kunde til et Walmart supermarked i Phoenix i USA. 

Med den igangsatte udvidelse, vil Waymo komme op på minimum 1.200 selvkørende vogne i Phoenix området, en storby med 1,6 million indbyggere. 

Selvom Waymo har testvogne uden chauffør kørende rundt i byen, så har deres taxi service stadig en sikkerhedschauffør ombord, der kan overtage kontrollen med vognen, såfremt computeren i bilen kommer til kort.

På nuværende tidspunkt er der ingen virksomheder der har fået tilladelse til at køre som taxi uden en sikkerhedschauffør ombord, men det er kun et spørgsmål om tid før en sådanne tilladelse udstedes i byen. 

Begyndte i december

Det er gået hurtigt for Waymo, for det hele begyndt i december 2018, hvor selskabet slog dørene op for offentligheden, efter 9 år på lukkede testbaner. I dag kan alle i Phoenix downloade en Waymo app på deres mobiltelefon og bestille en selvkørende Waymo taxi der kommer på få minutter.