Uber vil købe 24.000 biler fra Volvo og gøre dem selvkørende

Uber Volvo

Uber i USA planlægger at købe op mod 24.000 biler fra Volvo over de næste tre år.

Kombinationen af Volvos biler og Ubers selvkørende-system, kan blive et helt normalt syn i USA over de næste 3 år. Selvom Uber stadig ikke har fremvist et fuldudviklet selvkørende-system for offentligheden, har de to virksomheder indgået en ikke-bindende rammeaftale fra 2019 til 2021.

Det drejer sig om Volvos topmodel XC90, en 7 personers SUV. Svenske Volvo, der er ejer af kinesiske Geely, har udtalt, at biler er udstyret med autonom teknologi (f.eks. kameraer og radar) som Ubers software vil bruge til at styre vognene.

Såfremt aftalen gennemføres, vil Uber have den største selvkørende bilflåde i USA. Det vil også være et stort skridt i en ny retning for Uber, der i dag kun benytter andres private biler, med chauffør.

Uber har testet prototype biler i mere end et år, der har med sikkerhedschauffører ombord, til at gribe ind, hvis det selvkørende systemet fejler.

“Vores mål fra dag ét har været, at investere i et køretøj, der kunne fremstilles på stor skala,” sagde Jeff Miller, Uber’s leder af bil-alliancer.

Bilerne vil, i teorien, være tilgængelige via Ubers app, og vil derfor være en konkurrent til Ubers normale forretningsmodel.