Selvkørende busser skal fragte patienter rundt

Navya minibus til dansk sygehus

Selvkørende busser skal i et nyt forsøg fragte patienter rundt. Det skriver TV2 Lorry.

I et samarbejde mellem Movia og Region Sjælland, skal forsøget give værdifuld viden om en hverdag med selvkørende minibusser på et hospital.

Med to millioner kroner fra Region Sjælland, skal Movia drive forsøget og indsamle erfaring for at udvikle og forbedre selvkørende transport og teknologier.

Forsøg i 3 faser

Selve forsøget vil foregår i 3 faser. Første fase bliver at afprøve en minibus indedøre på et sygehus i regionen. Anden fase er at køre mellem afdelinger på hospitalet og tredje faser at køre mellem et busstoppested eller en togstation og selve sygehuset.

“Forsøget skal også give viden om, hvordan vi kan skabe gode transportløsninger med den nye teknologi, som passagererne kan bruge. Vi glæder os til at komme i gang”, udtaler Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen.

Selve bussen er en minibus fra franske Navya, som allerede er i drift flere steder rundt om i verden, bl.a. i Lyon og Los Angeles. Snart vil danske Autonomous Mobility også benytte en Navya minibus til at fragte buspassagerer rundt.