Første ansøgning om selvkørende busser i Danmark

Autonomous Mobility Bus

Vi er et skridt nærmere selvkørende busser i Danmark. Det skriver DR.

Virksomheden Autonomous Mobility, stiftet tidligere i år af Semler Gruppen der blandt andet sælger Audi og Skoda i Danmark, har indsendt en ansøgning til Vejdirektoratet. Det bekræftes af Autonomous Mobilitys administrerende direktør Peter Sorgenfrei til DR.

Det er ikke første forsøg på at få en selvkørende bus på vejene i Danmark, men de øvrige forsøg har endnu ikke indsendt en ansøgning. Hos Vejdirektoratet forventer man mindst 3 måneders behandlingstid.

Hvor skal bussen køre

I sommeren 2017 vedtog Folketinget en ny lov om selvkørende transport, det tillader test at selvkørende biler og busser i udvalgte områder. Et af disse områder er den nye bydel Nordhavn i København. Autonomous Mobility har adresse i Lyngby tæt på København, hvilket er relativt tæt på Nordhavnen, hvorfor det er nærliggende at tro, at det er her bussen vil køre.

Autonomous Mobility har to typer selvkørende busser. Begge er niveau-4 busser der selv kan finde rundt og håndtere trafiksituationer, men kan ikke køre off-road. Den ene har plads til 15 passagerer og en maksimal fart på 45 km/t. Den er elektrisk og kan køre rundt i ca. 8 timer før en opladning. Den anden har plads til 8 personer og kan maksimalt køre med 40 km/t. Den er ligeledes elektrisk og kan også køre ca. 8 timer før den skal oplades igen.