VIDEO: Yandex tester selvkørende biler i sne

Yandex vinter test

Russiske Yandex er i gang med at teste deres selvkørende biler i vintersituationer i et område omkring Moskva.

Mens de øvrige producenter af selvkørende biler er i gang med at teste under varmere himmelstrøg, er Yandex igang med vintertest. Den russisk internet-gigant, er, ligesom amerikanske Google og kinesiske Baidu, i et race for at komme først med selvkørende biler i deres respektive hjemlande. Google har allerede meldt sig klar i USA, mens både Yandex og Baidu stadig er igang med udviklingen.

Det russiske selskab benytter en Toyota Prius som køretøj og udstyret med deres eget software og kamerateknologi. Disse tests foregår på offentlige veje i en forstad til Moskva.

Yandex og den russiske vinter

Is og sne udgør et særligt problem for selvkørende biler, for mens det menneskelige øje og hjerne kan skelne mellem sne og der hvor vejen er, kniber det for de selvkørende bilers kameraer. Det er dog kun en stakket frist for mennesket, fordi bilernes “syns”-teknologien bliver konstant bedre. Amerikanske Ford, viste sidste år, at de har teknologi til at køre i sne. Og nu altså også Yandex i Rusland.

Testen foregår ikke i en stor russisk snestorm, men disse tests er dog vigtige for at afprøve kamera, radar og lidar teknologier i konditioner hvor vejen er “usynlig” på grund af sne og is.

Yandex har endnu ikke oplyst, hvornår deres selvkørende biler er klar til lancering.