Video: Hvor tæt på er de selvkørende biler? Meget tæt på

Mens eksperterne i Danmark – der aldrig har arbejdet på en selvkørende bil – har travlt med at fortælle, hvor langt ude i fremtiden de selvkørende biler er, er de der rent faktisk arbejder på teknologien, i gang med de sidste småting inden bilerne for alvor slippes løs.

Det har undret os her på redaktionen, at eksperterne er gået med til at teste en ikke-selvkørende bil, som en selvkørende bil. Det undrer os også, at eksperterne udtaler, at de ikke tror selvkørende biler kommer i deres levetid. Og endelig, så undrer det os, at eksperterne helt overser sikkerhedsforbedringer i trafikken, når automatikken overtager.

Virkeligheden er en anden, end den Ingeniørens journalist og artiklens eksperter, mener og tror.

Tesla har for eksempel en bedre sikkerhedsstatistik pr. kørt kilometer med autopilot slået til, end en Tesla kørt manuelt. Ifølge Tesla selv, er man mindst 1,3 gange mere sikker i bilen under autopilot, end ved manuel kørsel. Selv uden autopiloten slået til, er systemet stadig aktivt i baggrunden, og kan advare chaufføren, såfremt chaufføren har overset noget.

Elon Musk, CEO for Tesla, udtalte sidste år, at medier der er med til at portrættere selvkørende biler som noget skidt, er med til at slå folk ihjel. Det er vi på redaktionen enig i. Det svarer til, at medier (og eksperter) udtaler, at ESP eller ABS er en fin tanke, men at det er bedst at styre bilen selv. Det er det ikke, og ESP og ABS har reddet mange liv siden det blev indført. Selvkørende biler vil redde endnu flere.

Imens de såkaldte ekspert i Danmark har travlt med at hælde sten i skoen på sig selv, så er andre i gang med at forfine teknologien. Vi skriver forfine, for alle de grove træk er på plads. Ikke bare hos Tesla, Audi og de andre bilproducenter, men også hos teknologivirksomheder som Google og Nvidia, der arbejder på at udvikle den elektroniske chauffør. Google har meldt ud, at de er klar og Nvidia er meget tæt på. Hvor tæt på, kan du se i denne helt friske video.