Tesla lover fuldautomatiske selvkørende biler i 2018

Teslas Elon Musk lovede fuldautomatiske selvkørende biler i 2018, under en medieevent i nat dansk tid. Model S, X og den kommende Model 3, vil alle have monteret det nødvendige udstyr som standard. Holder det stik, vil Tesla slå alle andre bilfabrikanter, hvilket vil være milliarder af dollars værd for Tesla.

Elon Musk gav eksemplet med en Tesla der kan køre på tværs af USA, helt uden menneskelig indgriben, inden udgangen af 2018. Det kræver dog lovgivningen er kommet på plads inden, nogen han og Tesla håber på er klar inden længe.

Det er ikke kun en software opdatering denne gang, siger Musk, men en opgradering af hardware med 8 kameraer til at se 250 meter, 360° rundt om bilen, 12 ultrasoniske sensorer (lyd sensorer) og en fremadpegende radar, der kan se igennem kraftig regn, tåge, støv og endda bilen foran. Det hele bliver styret af Tesla Vision – 100% udviklet af Tesla – og Elon Musk kalder systemet en supercomputer i bilen.

Negativ omtale slår folk ihjel

Musk fortalte også, at han ikke er begejstret for mediernes dårlige omtale af selvkørende biler, fordi det er beviseligt er sikrere at køre i en bil med automatik, end en uden. Han påpegede, at medierne faktisk er med til at slå mennesker ihjel, når de “glemte” at tage denne vigtige statistiske information med i deres omtale af selvkørende biler.

“En af de ting jeg bør nævne er, at det helt ærligt har været foruroligende for mig at se mediebevågenheden omkring uheld med Autopilot (Teslas navn for deres selvkørende system, red.), mens der stort set er nul mediebevågenhed ved de 1,2 mio. mennesker der dør hvert år i trafikuheld med manuelle biler. Det er noget der ikke tegner et pænt billede af medierne, for det, hvis man tænker grundigt over det, betyder, at hvis medierne skriver negativt, er de sådan set med til at slå folk ihjel”

Musk fortalte også, at kunderne får to muligheder når de køber en ny Tesla. Enten en almindelig Autopilot, der selv kan køre på motorvej, eller en fuldt autonom – niveau 5 – bil, der kan håndtere meget komplekse trafiksituationer.