Udacity: Vær med til at bygge en selvkørende bil

Udacity, et gratis online universitet, er nået til næste fase med at bygge en selvkørende open source bil.

Og du kan være med.

Med virksomheder som Google, Mercedes og IBM bag, er Udacity gået i gang med at bygge verdens første selvkørende bil, hvor al software er udviklet af studerende fra hele verden.

Chefen for selvkørende biler hos Udacity, Oliver Camerons, skriver på sin blog, at universitet gør det fordi de ønsker at tilbyde verden muligheden for at deltage i udviklingen af en ægte selvkørende bil, og at et tilsvarende open source projekt ikke findes på planeten lige nu.

Det snedige med Udacity er, at samtidig med at du koder, uddanner du dig også. Uddannelsen er helt gratis, og flere og flere virksomheder anerkender Udacity som uddannelsesinstitution, også selv den ikke er anerkendt af det danske uddannelsessystem.

Udacitys selvkørende Lincoln

Udacitys selvkørende Lincoln

Bilen de har indkøbt til projektet, en Lincoln MKZ, er udstyret med 2 stk. Velodyne VLP-16 LIDARs, en Delphi radar, 3 stk. Punkt Grey Blackfly kameraer, en Xsens IMU (inerti sensor), en ECU (elektronisk kontrolboks) og en strøm distributions enhed.

Hertil kommer open source koden skrevet af Udacitys studerende verden over. Open source gør, at alle kan se og tilføje kode. Efter en review proces, hvor al fejlbehæftede og direkte ondsindet kode sies fra, bliver koden afprøvet på bilen, og alle indsamlet data, bliver efterfølgende delt med hele verden.

Den bedste kode belønnes med 10.000 dollars, godt 70.000 kroner.

Læs mere på Oliver Camerons blog: We’re Building an Open Source Self-Driving Car And we want your help!.