Uber klar med biler uden chauffør om 18 måneder

Uber Volvo selvkørende bil i San Fransisco

Ubers topchef forudsiger selvkørende biler om 18 måneder og flyvende taxier om 5-7 år

I et tv-interview med finansmediet Bloomberg, fortalte Dara Khosrowshahi, CEO for Uber, at hans selskab forventer at kunne samle passagerer op med selvkørende biler om ca. 18 måneder. Ikke i en testbil, som vi ser i dag, men i en færdigudviklet selvkørende bil uden chauffør. Og så mener han forresten også, at det samme vil ske med flyende biler om 5-7 år.

Uber, Volvo og Nvidia

Uber har arbejdet med at udvikle selvkørende biler i flere år, og benytter i dag vogne fra Volvo til at udføre al deres udviklings- og testarbejde. Det er blot nogle nogle måneder siden, at selskabet indgik en aftale med Volvo om, at købe op mod 24.000 Volvoer frem mod 2021, og opbygge en af verdens største flåder af selvkørende biler.

Senest har Uber indgået et samarbejde med Nvidia, der skal levere computer og software til Ubers selvkørende vogne, efter selskabet i flere år har brugt egen hard- og software i bilerne.

De har dog også testet Nvidia computerne, og de test er altså gået så godt, at virksomheden nu statser 100 procent på Nvidia.

Dette nye og officielle samarbejde mellem Uber og Nividia blev offentliggjort under den årlige forbrugermesse CES i Las Vegas, USA i januar i år. Nvidia mener selv, at man med deres teknologi har en færdig løsning til at udvikle en niveau 5 vogn, altså et 100 procent selvkørende køretøj, under alle vejr og trafikale forhold.

Otto er en selvkørende lastvogn

Uber staser også på selvkørende lastvogne, og opkøbte i 2016 virksomheden Otto, der arbejde på at gøre lastbiler selvkørende, ved at installere Ottos teknologi og udstyr i ganske almindelige lastvogne.

Otto er i gang med flere testprojekter og deres lastbiler har allerende haft øl-leverancer i USA.

Udviklingsarbejdet foregår for øvrigt sammen med Volvo Trucks.

Otto vil også benytte Nivida computere og software i Ottos lastvogne, i de kommende versioner.

Du kan se hele interviewet med Dara Khosrowshahi her.