Nvidia: Niveau 5 computer til selvkørende biler klar

Nvidia Drive Pegasus Robotaxi

Nvidia lancerer ny niveau 5 supercomputer til selvkørende biler

Det har været længe undervejs. Hvem kommer med den første computer der kan gøre en bil 100 procent selvkørende, det såkaldte niveau 5. Ifølge Nvidia, blev det dem selv.

Det offentliggjorde Nividia på denne uges teknologimesse i Las Vegas, USA.

Niveau 5

Nvidia kalder computeren ‘Drive Pegasus’ og omtaler den konsekvent som den første niveau 5 computeren til selvkørende biler. Det betyder at bilen kan køre helt af sig selv alle steder og i alle trafiksituationer, også udenfor alfavej. En niveau 5 vognen behøver ikke rat eller pedaler.

Med fuld redundans – en B computer, der kan overtage hvis A computeren fejler – og uhyre hurtige chips, samt en indbygget kunstig intelligens, mener Nvidia at de nu har både hardware og software der tillader alle bilproducenter at bygge en robotaxi eller selvkørende køretøjer generelt.

Det bliver i første omgang kun Nvidias udvalgte samarbejdspartnere, blandt andet Uber, der får adgang til den nye teknologi.

Ny chip

Der er en helt ny chip bag på Drive Pegasus, men navnet Xavier. Det er en såkaldt SoC der betyder ‘System on a Chip’.

Det betyder at der både er operativsystem, kunstig intelligens algoritmer, CPU, hukommelse, chipset og grafikkort indbygget i samme chip.