Continental og Nvidia vil fylde verden med selvkørende biler

Continental Nvidia samarbejde

Nyt samarbejde mellem Continental og Nvidia skal gøre alle bilproducenter i stand til at bygge selvkørende biler

I går oplyste tyske Continental og amerikanske Nvidia om et nye samarbejde, der skal skabe en færdig platform af selvkørende produkter, som bilproducenter kan købe og installere i deres bilmodeller. Alt sammen for at redde menneskeliv og spare gevaldigt på udviklingsomkostninger for bilproducenterne.

Mere end dæk og grafikkort

De fleste af os kender Continental som dækleverandør, men faktisk har selskabet en betragtelig vifte af produkter til biler, der spænder fra de føromtalte dæk til komplette køreassistent-systemer, som f.eks. adaptive fartpiloter.

Ligeledes er Nvidia mest kendt som et selskab der leverer grafikkort til computere, men i de seneste år har selskabet udviklet sig til verdens største leverandør af skræddersyet computer og software løsninger til selvkørende køretøjer.

Continentals CEO Dr. Elmar Degenhart (tv) og Nvidias CEO Jensen Huang. (Foto: Continental)

Nu er de to selskaber gået sammen om at skabe færdige hyldevare produkter enhver bilproducent kan montere på sine modeller.

Produkterne vil gå fra niveau 3 (f.eks. vognbane assistent-systemer) til niveau 5 (fuldt selvkørende system).

Continental har allerede en række sensorprodukter der omfatter radar, kamera og 3D lidar, og en vision om at bygge systemer der redder liv i trafikken, både i bilen og udenfor bilen (se stort billede i toppen).

Virksomheden omsatte i 2016 for 1,2 milliard euro (9 milliarder kroner) i avancerede køreassistenter, og forventer at omsætningen stiger til 2,5 mia. euro (18,75 mia. kroner) i 2020.

Første produkt – en niveau 3 platform – skulle være klar til markedsintroduktion i 2021. Om det er hurtigt nok, set i forhold til Continentals konkurrenter som f.eks. Bosch, er muligvis lidt tvivlsomt, for netop Bosch står stærkt lige nu.