Ny drone kan se 4 sekunder ind i fremtiden

Skydio R1 selvflyvende drone

En ny selvflyvende drone benytter computerchip fra selvkørende biler og kan se 4 sekunder ind i fremtiden

Det er ikke kun selvkørende biler der rykker kraftigt her i 2018. Selvflyvende droner er også rykket er stort skridt i den rigtige retning i år. Vi har kigget på et helt nyt autonomt flyvende produkt fra amerikanske Skydio, der benytter en computer fra en selvkørende bil og som kan forudsige, hvad du gør fire sekunder frem i tiden.

Forudser fremtiden

Med avancerede computerprogrammer der benytter kunstig intelligens, kan denne drone forudsige din bevægelser eller rute 4 sekunder ind i fremtiden. Det betyder i praksis, at optagelser denne droner laver, er rolige og elegante, og tæt på det du ville se i en professionelt optage film.

Den flyvende kameramand

Enhver der en filminstruktør gemt i maven, har et brændende ønske om smukke og storslået optagelser fra luften. Indtil i dag, har det være temmelig dyrt og krævet en kameramand, en dronepilot og en stor flyvende drone for at optage i professionel kvalitet.

Nu er der muligt at lave flotte optagelser fra luften med denne drone fra Skydio til kun 2.499 dollars (ca. 15.200 kroner plus moms), der sparer kameramand og dronepilot væk.

Den nye drone som Skydio kalder R1, er faktisk ikke større end at du kan have den i en rygsæk.

Med en vægt på kun 1 kilo, slipper du også for at skulle slæbe rundt på noget tungt. Det er en ret lav vægt, når man tager den indbyggende computer fra Nvidia med i betragtning. Det er nemlig en computer der også kan benyttes i selvkørende biler.

13 kameraer ombord

For at kunne navigere frit og ubesværet – sågar mellem træene i en skov – benytter R1 12 sort/hvide kameraer til at se hele vejen rundt og op og ned, samt et farve fuld HD kamera på en gimbal (så kameraet altid følger dig, uanset hvordan dronen er orienteret) til optagelser.

Dronen har 64 GB hukommelse og kan optage i ca. 15 min før batteriet skal oplades. Man kan købe flere batterier, og udskifte løbende.

Skydio R1 kan bestilles nu, med levering om 2-3 måneder.

Du kan se en test af R1 i videoen herunder, udført af holdet bag Adam Savage fra det evigt populære men nu nedlagte Mythbusters.