Europa gør klar til selvkørende biler

Store europæiske bilproducenter og telecom-virksomheder, er gået sammen i en ny alliance for at bane vejen for de selvkørende biler i Europa.

Med et marked der er vurderet til mange milliarder, vil de store virksomheder ikke sidde stille på deres hænder, men har kastet sig ud i en spændende alliance med både venner og fjender.

Gruppen er sat sammen af Günther Oettinger, EUs kommissær for den digitale økonomi, og rummer bl.a. Renault, BMW, Daimler (Mercedes) samt de europæiske afdelinger af Ford og Hyundai. Derudover er Deutsche Telekom, Telefonica, Vodafone, Ericsson og Nokia også med. Endelig er “The European Competitive Telecommunications Association (ECTA)”, også et medlem af alliancen.

Det er blot en uge siden, at en anden alliance blev lanceret – 5G Automotive Association – blev dannet, endda med flere af de samme medlemmer. Mens sidste uges 5G Automotive Association udelukkende kigger på trådløse teknologier – helt specifikt telekommunikationsprotokollen 5G – vil den nye alliance gå et stykke videre.

Alliancens første mål, er at teste nye teknologier for at øge (trafik) effektiviteten i de såkaldte smart-cities, hvor de forestiller sig alle bilerne “taler” sammen igennem trådløst netværk (f.eks. 5G). Sammen vil de finde forretningsmodeller og funding, og forsøge at påvirke de love der er på vej i hele Europa – EU og lokale parlamenter – inklusiv her i Danmark.

Kilde: fortune.com/2016/09/30/europe-self-driving-cars