Endnu en amerikansk storby har indset vejen frem og planlægger efter selvkørende biler

Den amerikansk storby Boston, i delstaten Massachusetts, har lige som andre storbyer i verden – heriblandt København – indset, at vejen frem for trafikken i byerne, er selvkørende biler, og at det er nu, byerne skal sætte selvkørende test-programmer igang.

Selvkørende biler kører på en mere ligetil måde, end vi mennesker gør. F.eks. vil en selvkørende bil aldrig liiige slå et slag forbi et impulskøb på tanken. Den vil køre dig fra a til b, og kun hvis du siger, at den skal forbi tanken, vil den køre forbi tanken. Den kunstige intelligens der styrer bilen, har ingen impuls handlinger, ingen pludselige indskydelser og ingen dårlige dage med hidsig temperament og road rage. Den eneste den ved er, at den skal få dig sikkert frem til din destination, uden at du (den), er til fare for andre.

Bilen vil køre dig derhen hvor du vil, og den vil nå frem til destinationen, på det tidspunkt den forudsagde, da du trådte ind i bilen. Skulle den mod forventning gå i stykker undervejs, vil den selv tilkalde en anden bil til dig og et fejeblad til sig selv (et fejeblad der sandsynligvis også er selvkørende). Det betyder nogle andre trafiksituationer, end dem vi ser (selv laver) i dag. Derfor er det bydende nødvendigt at få testet i bilerne i et realistisk bymiljø, og det mest realistiske bymiljø der findes, er bymiljøet selv.

Kilde: http://www.wbur.org/bostonomix/2016/09/14/boston-self-driving-cars-pilot-program