Fords selvkørende biler tester i Europa fra 2017

Fords selvkørende biler kommer til Europa.

Bilproducent fra Detroit i USA, har planer om at begynde test af deres selvkørende biler i europæiske lande næste år, annoncerede selskabet tirsdag.

“Fordi færdselsregler, færdselstavler, og veje varierer fra land til land i Europa, er det vigtigt, at virksomheden tester i regionen”, skriver Thomas Lukaszewicz, Ford i Europa, i en pressemeddelelse.

Selskabet har i dag omkring 30 selvkørende biler i sin flåde, men har planer om at tredoble antallet i 2017, hvilket bringer det samlede antal biler i flåden op på ca. 100 biler.

Hvad mere er, så har selskabet også planer om at lancere en flåde af selvkørende taxaer til offentlig brug i mindst én by i USA af 2021. Men i modsætning til andre bilproducenter, vil Fords selvkørende biler ikke have et rat eller pedaler.

De fleste store bilproducenter har sagt, at de planlægger at rulle selvkørende biler ud engang i løbet af de næste fem år, men niveauet af autonomi varierer. Mange bilproducenter har forpligtet sig til semi-autonome systemer, der gør det muligt for bilen at være helt uafhængig i visse køresituationer, men som dog stadig har et rat, så føreren kan tage kontrol over køretøjet tilbage, når det er nødvendigt.

Ford ønsker dog at gøre sine biler helt autonome, da de ser semi-autonome systemer som en mulig forsikringsforpligtelse, selvom uheldet skyldes chaufførens handlinger. Dette er fordi folk begynder at stole på systemerne for meget og undlader at tage kontrol over køretøjet, når det er nødvendigt.

“Vi er ikke i et kapløb om at være først, men vi er i et kapløb om at gøre det rigtige, hvilket er grunden til, at vi bygger på mere end ti års erfaring om hvordan man ansvarligt leverer en kørselsservice, der er helt selvstændig og ikke kræver en chauffør, fortalte Ken Washington, vicepræsident for avanceret forskning og teknik hos Ford, til Business Insider i august.