Nissan og japansk spiludvikler tester selvkørende biler

Nissan tester selvkørende biler i 2018

Nissan og den japanske spiludvikler DeNA Co udmeldte i sidste uge, at de vil teste selvkørende biler i marts måned næste år. Det skriver Reuters.

Det bliver i en selvkørende elektrisk Nissan Leaf der på prædefineret ruter vil kunne køre som en taxi. Kunderne bestiller og betaler for vognen via en mobil-app udviklet af DeNA.

Testen løber over to uge i marts 2018 og sker i Yokohama i Japan.

Nissan er kommet langt på kort tid

Efter at været kommet lidt sent i gang med at udvikle selvkørende teknologi, i forhold til andre bilproducenter, er selskabet kommet godt med det sidste år. De har udviklet et ProPilot system, der minder om AutoPilot systemet i en Tesla. Med ProPilot kan vognen selv holde vognbanen på en motorvej, og tilpasser automatisk hastigheden til trafikken. Systemet kan også foretage nødopbremsninger, såfremt chaufføren overser en fare i trafikken.

ProPilot gør dog ikke en Nissan 100% selvkørende, så det må være et helt nyt system de ønsker at teste næste år.

Japan skal være vært for OL i 2020, og her forventes selskabet at være klar til at kunne tilbyde automatisk transport til både deltagere og publikum.

About The Author

Chefredaktør. Skriver om kunstig intelligens, autopilot, jura, samfund, infrastruktur og selvfølgelig alt om selvkørende biler.