BMW bygger 750 mio. testbane til selvkørende biler

BMW testbane i Tjekkiet

BMW bygger ny 750 mio. kroners testbane til elektriske og selvkørende biler i Tjekkiet

Med en investering på 100 millioner euro (750 millioner danske kroner) tager BMW for alvor det første skridt mod selvkørende biler.

Lige på grænsen

Den nye testbane vil ligge i Tjekkiet tæt på grænsen til Tyskland, og dermed tæt på den store tyske bilproducents udviklingsafdeling og fabrik.

Testbanen vil indholde alle de vejforhold en selvkørende bil kan komme ud for, fra parkeringspladser og motorvejbetalingsanlæg til storbysrundkørsler og bakkende villaveje.

Der vil også være mulighed for at test off-road situationer, hvilket kunne indikerer at BMW tænker på at udvikle en niveau 5 bil.

Anlægget vil være BMWs første i det tidligere Østeuropa. Selskabet har allerede testbaner i Tyskland, Frankrig og Sverige. Sidstnævnte er til at teste under de hårde vinterbetingelser i Skandinavien.

[quads id=”1″]

Elektriske biler

BMW har en plan om at tilbyde 25 forskellige elektrisk modeller fra mod 2025. Nogle vil være 100 procent elektriske og nogle af hybrid-typen.

Bilproducenten har tidligere udtalt, at de vil præsentere en selvkørende bil i 2021. De har det sidste år haft omkring 40 selvkørende testbiler kørende rundt i Sydtyskland. Selskabet ejer også Rolls-Royce samt det legendariske britiske bilmærke Mini.