Roboraces DevBot kom ikke ud at køre i Hong Kong

Roboraces selvkørende racerbil DevBot kom ikke ud at køre i Hong Kong i denne omgang, pga. problemer med at lade batteriet.

DevBot er en prototype af en selvkørende racerbil der har en tophastighed på 350 km/t. Planen er, at der fra næste år skal være 10 teams med 2 biler hver, som skal race på de samme racerbaner som ePrix, den elektriske Formel 1 serie.

“Vognen (DevBot red.) er lavet for at vise mulighederne og for at få folk til at føle sig lidt mere trygge omkring selvkørende biler,” fortæller Roboraces PR-chef Victoria Tomlinson til CNN, “og det vil vi vise igennem shows med bilen.”

Læs også Roborace gearer op til første sæson med ny video serie

Serien med Roborace er mere en underholdningsserie end en egentlig mesterskabsserie. Bl.a. er stuntkørsel på programmet, hvor man f.eks. lader to biler køre mod hinanden og stoppe lige før de rammer hinanden, front mod front. De vil også køre i 8-tal, hvor man kan demonstrere bilernes overlegen præcision og reaktion.

Det var meningen, at DevBot skulle have kørt rundt på ePrix banen i Hong Kong, hvor årets og sæsonens første ePrix blev kørt i weekenden. Roborace siger, at de får styr på batteriproblemerne inden det næste ePrix – Marrakech ePrix- i Buenos Aires, Argentina, d. 12. nov.

Se mere på Roborace og Roborace Fans