Nilfisk er klar med intelligent selvkørende rengøringsrobot

Nilfisk har lanceret et nyt rengøringsrobot program, Horizon: A new way of cleaning, hvor de tilbyder nye intelligente selvkørende rengøringsrobotter og rengøringsløsninger. Det skete ved en begivenhed i Industriens Hus, på Rådhuspladsen i dag.

I et samarbejde med Carnegie Robotics, USA, har Nilfisk udviklet en helt ny type rengøringsrobot. Robotten vil autonomt, og med høj præcision og sikkerhed, rengøre alle flade arealer minutiøst nat eller dag, året rundt.

Disruptive

Carnegie Robotics CEO kalder Nilfisks program for disruptive, hvilket der ikke bør herske tvivl om. En person pr. gulvvaskemaskine i dag, 1 person pr. 10-20 robotter i morgen. Grundlæggende betyder det, at Nilfisk har fat i den lange ende for nu, og at den 110 år gamle københavner virksomhed stadig har, det der skal til, når man har et produkt der er mere effektivt end mennesker.

Nilfisk afslørede også, at der ikke blot er flere intelligente selvkørende produkter i vente, men også helt nye ydelsesområder for kunder af Nilfisk i fremtiden. Om det indebærer et alm. forbrugerprodukt og service, løftede Nilfisk ikke sløret for i dag.

Den først selvkørende gulvvaskerobot i Horizon programmet, kan købes til foråret 2017, oplyser Nilfisk.

Læs mere og se video på Nilfisk præsentation, DR Viden.