VIDEO Industrien omstiller sig til den selvkørende fremtid

Det er ikke kun selvkørende biler vi kan se frem til. Industrien er også godt i gang med at omstille sig til den selvkørende fremtid.

Mens Tesla og Google løber med al opmærksomheden, er flere store industrileverandører igang med at udvikle selvkørende industrimaskiner. Virksomheden Komatsu er ikke kendt af den brede offentlighed, og så alligevel, for børn kender dem faktisk godt. Når du ser en stor gul legetøjslastbil, så er det sikkert en kopi af en “dump truck” fra Komatsu. Disse monster maskiner kan være over 10 meter høje og laste op til 250 tons, og bruges typisk i åbne miner og på store byggepladser.

Komatsu selvkørende dump truck

Komatsu selvkørende dump truck

Nu har Komatsu lavet en demonstrator af deres kørende kæmpe som en selvkørende dump truck. Vognen har ikke noget førerhus og kører lige godt fremad som bagud. Det betyder, at der skal ikke anlægges store områder til at vende og dreje på, og det giver bedre udnyttelse af området vognene kører i. Udover den økonomiske besparelse på lønsummen, er der altså også besparelser at hente på anlægsudgifter.

Det er endnu uvist, hvornår Komatsu er klar til at levere deres første selvkørende dump truck.

Kilde: gizmodo.com/this-giant-autonomous-dump-truck-doesn-t-have-a-front-o-1787133684