Lastvogn med chauffør bakker ind i en selvkørende bus

Shuttlebus fra AAA og Keolis i Las Vegas

Samme dag som en selvkørende shuttlebus blev indsat på sin rute i Las Vegas, USA, var den i et mindre sammenstød med en lastvogn ført af et menneske. Lastvognen bakkede langsomt ind i den holdende bus. Ingen kom til skade. Politiet har udtalt, at skylden lå hos chaufføren i lastvognen, der har fået en bøde.

Shuttlebussen, der kan medtage op til 15 passagerer og maksimalt køre med 45 km/t, stoppede op som den skulle, men det gjorde chaufføren i lastvognen ikke. De to vogne snittede kortvarigt hinanden.

Det viser med al tydelighed, at vores transport har brug for at blive automatisk. Undersøgelser har påvist, at ca. 95% af alle ulykker og sammenstød, sker pga. mennesker. De sidste 5% er mekaniske fejl (f.eks. svigtende bremser) eller vejens beskaffenhed (f.eks. pludselige punkteringer pga. huler i vejen). De mekaniske fejl vil også kunne undgås med selvkørende vogne, fordi de er spækket med sensorer der opdager de mekaniske fejl allerede inden fejlen er opstået og bliver en trussel for passagerer og de øvrige trafikanter.

Både bus og lastvogn skulle være tilbage på gaden igen i dag.