Verdens næststørste bilproducent har nu 30 selvkørende biler

Verdens næststørste bilproducent – General Motors eller blot GM – har nu 30 elektriske selvkørende Chevy Bolts i test i hhv. Californien og Arizona. Det fortalte GMs CEO Mary Barra i går til finansverden.

Med hovedkvarter i Detroit, Michigan, USA, fremstiller General Motors biler og lastbiler i 33 lande, bl.a. Buick, Cadillac, Chevrolet, Corvette, GMC, Opel og Vauxhall.

“Vi gør store fremskridt med udviklingen af autonom teknologi”, siger Barra og tilføjer er der nu er 30 selvkørende biler på gaden i Scottsdale (Arizona) og San Francisco (Californien). “Og det er vigtigt, for det handler ikke kun om antal kørte kilometer, men også om erfaring med forskellige trafikscenarier så bilerne lærer noget nyt hver dag.”

En af GMs umiddelbare konkurrenter er Ford, der allerede har 30 selvkørende biler i delstaterne California, Arizona og Michigan og som begyndte testarbejdet før GM. Begge er dog et godt stykke bag Google, der har 58 test-køretøjer på gaden: 34 prototyper og 24 Lexus’er. Google meldte ud i sidste uge, at Google bilerne nu har rundet 2 mio. miles (3,6 mio. kilometer) i 4 byer rundt om i USA.

Tesla er dog på et helt andet niveau med små 500 mio. kilometer, og CEO Elon Musk fortalte omverden i sidste uge, at Tesla vil sælge fuldautomatiske niveau 5 biler allerede i 2018. GM taler om 2021 og Ford om 2020.

Da General Motors ejer andre bilmærker, f.eks. Opel, er det meget sandsynligt, at når først teknologien er på plads for GM, så vil den introduceres i alle deres mærker og modeller. Tidligere i år opkøbte GM virksomheden Cruise Automation der har udviklet et system til at gøre en bil selvkørende. Det er tilsyndelandende dette system GM benytter i deres selvkørende testbiler.

Verdens største bilproducent er Toyota.