Tesla hyrer top Apple mand til at lede Autopilot udvikling

Tesla har netop ansat Chris Lattner som chef for udviklingen af Teslas Autopilot software. Lattner arbejdede hos Apple i 11 år, hvor han var ansvarlig for mange software innovationer, herunder Swift, Apples eget programmeringssprog.

Lattner er ikke den store bilentusiast. Han ser biler som et middel til at løse et problem og ikke som en forlængelse af ens personlighed.

“Jeg ønsker at accelerere vejen mod, at biler bliver til apparater der løser folks problemer,” udtaler han i en podcast til MacRumors.

“Jeg er personligt ikke den slags fyr, der elsker olieskift og roder rundt med bilerne. Jeg vil bare have noget, der er pålideligt, der virker, og ideelt set kører mig hvorhen jeg ønsker, og at jeg behøver ikke at tænke på det. Den skal løse mine problemer, men ikke være noget jeg er nødt til at passe, foder og vedligeholde. Det er den måde, jeg ser biler på.”

Det er en stor programmeringskapacitet Tesla har ansat, som – sandsynligvis – vil speede udviklingen af Autopilot software kraftigt op.