Tesla med Autopilot giver billigere bilforsikring

Tesla Autopilot

Hvis du har en Tesla med Autopilot, får du 5 procents nedslag i din bilforsikringsudgift.

Det er tilbuddet fra bilforsikringsselskabet Direct Line til Tesla ejere i Storbritannien. Det skriver internetmagasinet electrek.

Nedslaget i bilforsikringen til ejere af en Tesla med Autopilot, er det andet af sin art i verden, efter det nystartet amerikanske selskab Root, tilbød det samme tidligere i år.

Det britiske selskab Direct Line er det største bilforsikringsselskab i Storbritannien, og i følge selskabets adm. direktør, gør de det for at lære om fremtiden med selvkørende biler.

Tidligere i år påviste en amerikansk undersøgelse et fald på ikke mindre end 40 procent i ulykker, i Teslaer med Autopilot installeret.

Stadig hænderne på rattet

Som Tesla ejer, skal man stadig køre med hænderne på rattet, også selvom man har Autopilot installeret og slået til under kørslen. Loven kræver det og Tesla anbefaler det. Men Autopilot systemet kan noget de andre bilproducenter ikke kan. Det er konstant opmærksomt, har en radar der kan “se” igennem andre biler, og foretage nødopbremsninger og undvigelser før chaufføren overhovedet når at opdage en potentiel fare.

Der er endnu ingen danske bilforsikringselskaber der kan tilbyde et tilsvarende nedslag i prisen til danske Tesla ejere.