Selvkørende biler er motorcyklens nye bedste ven

Med selvkørende biler har motorcyklen fået en ny ven. I dag sker mange fatale motorcykelulykker, fordi en bilist svinger ud på en vej, og overser en motorcykel. Det er umuligt for motorcyklisten at nå at bremse og ofte kører de direkte ind i siden på bilen med brækkende knogler og døden til følge.

Selvkørende biler har ikke dette problem, for de har en radar til at måle afstande med, og den måler flere gange i sekundet, 360° rundt om hele bilen. Denne radar og dens tilhørende computer, kan beregne motorcyklistens hastighed og kurs, og den er ikke generet af solen, heller ikke når solen står lavt. Bilen kører ikke frem, får den har bedømt afstand og hastighed, og dermed sikret, at hverken bil eller motorcykel er i fare.

Grunden til at bilister overser en motorcykel kan være mange. Alt fra solen der stod lavt, til “jeg troede ikke den kom så hurtigt”. Det er et kendt og frygtet problem for motorcyklister og vores egen ansvarshavende redaktør har selv været igennem en ulykke, der næsten slog ham ihjel for en del år siden. Han slap dog med masser af brækket knogler og har få – mest kosmetiske – mén i dag. Men han var heldig, for hvert år dør motorcyklister pga. bilister der ikke for ser ordentligt efter, når de kører ud på en vej.

Med biler der selv kan navigere i trafikken, er det ikke kun motorcykler der får øget sikkerhed. Bilisterne kan også glæde sig, for det er ikke ufarligt når en 200 kg tung motorcykel ramler ind i din bil med 80 km/t.

Kilder:
Stigning i alvorlige motorcykelulykker