VIDEO: Den franske selvkørende Robo-Taxi

Robo-Taxi Robo-Cab fra Navya

Robo-Taxi er et nyt transport-produkt fra franske NAVYA.

Ideen er enkel: Design og producér en selvkørende bil der kan bruges som en taxi. Resultatet er en elektrisk vogn der kan rumme 6 passagerer + baggage, samt navigere i tæt bytrafik.

Tophastigheden er 90 km/t leveret af 2 elmotorer på tilsammen 15kw, og den kan køre op ad stigninger på 13°. Opladningen af batterierne tager 9 timer med 16A og 5 timer med 32A, hvilket giver 10 timers autonom kørsel.

Vognmænd kan selv designe flere aspekter af vognen, i første omgang kan de dog kun vælge mellem 12 farver, sort og hvid inklusiv. Man kan også få den leveret med ens eget firmalogo, så vognen er klar til at tjene penge hjem fra dag 1.

Robo-taxi uden rat

Der er ingen rat eller pedalen i bilen. Det betyder at vognen er en fuld niveau-4 vogn, hvilket vil sige, at den selv kan finde rundt på offentlige veje, men den kan ikke køre off-road. Den vil for eksempel ikke kunne køre ud af en markvej, som en menneskeført taxi kan i dag.

Der er endnu ingen lande i Europa der tillader 100% selvkørende biler på samtlige veje. Flere lande har test-programmer i gang – heriblandt Danmark – så du kommer altså ikke til at møde den i gadebilledet lige med det samme. Men mon ikke en vogn som denne, vil ændre på flere landes lovgivning relativt hurtigt.

Prisen ligger på ca. 1,9 mio. danske kroner før eventuelle afgifter.

Læs mere hos NAVYA