Renault-Nissan indgår Microsoft samarbejde om selvkørende biler

Renault-Nissan har indgået et samarbejde med Microsoft om næste generation af netforbundne selvkørende biler.

Den fransk-japanske bilproducent Renault-Nissan har underskrevet en flerårig kontrakt om teknologi der skal forbinde den næste generation af Renault-Nissans selvkørende biler. Ved at benytte Microsoft Azure cloud-baseret infrastruktur, forventes forbedret navigation, mindre vedligeholdelse og monitering af bilens “helbred”.

“Partnerskabet med Microsoft tillader os at accelerere udviklingen af de nøgle-teknologier det skal til, for at skabe scenarier vores kunder vil have og for at tilbyde helt nye, som kunderne ikke kan forestille sig  i dag. Vores mål er at blive leverandør af netforbundet mobilitet for alle, på én samlet global platform,”  siger Ogi Redzic, Renault-Nissan Alliance senior vice-president.

Renault-Nissan arbejder på en række autonome bilprojekter i dag, og har en målsætning om at rulle mindst 10 selvkørende modeller ud inden 2020. De fleste modeller vil benytte teknologi der skal udvikles under denne nye aftale.

Blandt de teknologier som kunderne vil få glæde af, er muligheden for at overfører indstillinger fra en bil til en anden. De kan også låse bilen eller helt forhindre den i at køre. Bilerne vil have trådløse opdateringer (som vi kender det fra Tesla – red.), således at software altid er nyeste version. Kunderne vil kunne betjene/indstille bilerne fra en smartphone eller computer.

Kilde: www.ibtimes.co.in/renault-nissan-ties-microsoft-corp-autonomous-vehicle-development-695395