Ny lov i Storbritannien vil tillade selvkørende biler

Selvkørende bil parkering

Ny lov på vej i Storbritannien der tillader selvkørende biler

Det vil snart være muligt at lade din bil parkere af sig selv i Storbritannien. I dag kræver loven at du selv sidder i bilen, mens den automatisk parkerer.

Automatisk parkering

Flere biler kan i dag parkere automatisk. Nogle har sågar muligheden for at finde en parkeringsplads helt af sig selv, eller selv køre ind i garagen efter du har lukket dig selv ind af hoveddøren.

Er man ikke i bilen mens den kører selv, overtræder man faktisk lovgivningen. Også selvom bilen har al det nødvendigt udstyr og gør det mere sikkert end et menneske.

Det ønsker den britiske regering at lave om på med et nyt lovforslag der vil tillade selvkørende biler på offentlige veje, uden en chauffør sidder i bilen.

Lovforslaget er nu sendt ud til relevante myndigheder og brancheorganisationer for gennemgang. Denne proces kan tage op til et år.

[quads id=”1″]

Storbritannien vil være frontløber

Det skal være muligt for biler med det nødvendige lovmæssige udstyr at køre og parkere selv, lyder oplægget fra det britiske transportministerium.

Det falder helt i tråd med det britiske regeringsønske om at få selvkørende biler på gaden fra 2021.

Tidligere i år afsatte regeringen 627 mio. på finansloven over de næste 3 år til formålet.


Regeringen er fast besluttet på at Storbritannien skal omfavne udrulningen af selvkørende teknologi

– Jesse Norman, transportminister


Den store britiske brancheorganisation “Society of Motor Manufacturers and Traders”, har meldt ud, at de ser frem til de nye regler.