Nissan tester selvkørende vogne på gaden i London

Nissan har annonceret, at de vil påbegynde test deres elektriske, selvkørende Leaf på offentlige gader og veje i London, England, i næste måned.

Med en anslået 95 procent af trafikulykker forårsaget af menneskelige fejl, kunne en udbredt anvendelse af selvkørende biler redde utallige liv.

Nissan er en af ​​Storbritanniens førende bilproducenter og som en reaktion på den britiske regerings nylige lovgivning om test af selvkørende køretøjer på offentlig vej, har Nissan valgt at teste på britisk jord.

De kommende test er ikke Nissans første forsøg med selvkørende teknologi. Virksomheden begyndte at teste deres første køretøj udstyret med autopilot, i oktober sidste år. Deres håb er at få denne teknologi ind i deres produktionsmodeller, så Nissan kan sælge selvkørende biler fra 2020.

Nissans plan er at tage et skridt ad gangen. Lige nu, har Nissans autopilot mulighed for at holde bilen i samme vognbane på motorveje – en funktion der skal rulles ud i modellerne fra næste år – og herefter flersporet motorvejskørsel og til sidst kørsel i byer, planlagt til 2020.

Det anslås, at 95 procent af alle trafikulykker er forårsaget af menneskelige fejl. På verdensplan dør mere end 1.200.000 mennesker (tal fra 2013) i trafikulykker hvert år. Med selvkørende biler, vil dette tal falde drastisk, mener Nissan.