Hvad sker der med Tesla

Tesla Autopilot selvkørende bil

Hvornår kommer den række af forbedringer til Autopilot som Tesla har lovet?

Der er gået over et år siden Tesla oplyste, at alle nyproducerede Teslaer nu har det nødvendige udstyr indbygget i vognen til at håndtere kørslen selv. Siden har vi ikke rigtigt hørt noget.

Det er efterhånden også lang tid siden der har været en stor opdatering til Teslas Autopilot og det undrer Tesla ejere rundt om i verdenen.

Færre opdateringer

Siden sommeren 2017 har det være sløjt med opdateringer til Autopilot – software der gør bilen selvkørende – og også småt med nyheder fra Tesla om deres plan for Autopilot.

Tidligere var det ikke usædvanligt, at der kom seriøse opdateringer ca. hver tredje uge og at deres chef, Elon Musk, jævnligt skrev om nye Autopilot funktioner på Twitter.

Den eneste rigtigt store nyhed – udover at introducere nye modeller – har været, at Tesla selv vil producere de computerchips bilen skal bruge. Det var ved samme lejlighed, at Elon Musk udtalte, at en Tesla vil kunne køre af sig selv om 2 år, og bedre end noget menneske om 3 år.

Det var ifølge Elon Musk også meningen at en selvkørende Tesla ville køre fra New York til Los Angeles i USA, hundrede procent automatisk i slutningen af 2017.

Selvom Elon Musk sidste år gik på Twitter for at fortælle, at de nok måtte udskyde turen – hvilket skete – så har Tesla og Musk været forbavsede tavse med at melde noget nyt om turen og Autopilot ud.

Skaber rygter

Når man lover noget og intet sker, og når man ikke siger noget om hvorfor, så skaber det rygter. I Teslas tilfælde har ført til rygter om alt fra en nærtforestående konkurs, til at bilen slet ikke kan køre selv.

Ingen af disse rygter har hold i virkeligheden, men ikke destro mindre florerer de på nettet i dag.

Det kan også undre, at Tesla slet ikke siger noget. At være på forkant med rygter og generelt styre informationsflowet, har tidligere været en af Elon Musks og Teslas stærke sider.

Måske er det kommet bag på Tesla, at Waymo (Google) har meldt deres selvkørende teknologi klar, og at Waymo vil begynde at køre som en abonnementstjeneste i starten af dette år i udvalgte byer i USA.

Ikke helt usædvanligt

Måske skal vi bare klappe hesten lidt, for det er sket før, at Elon Musk har sat en deadline der ikke kunne indfries. Det gælder både for Tesla, og for SpaceX, et rumraket firma han også er chef for og medejer af.

For eksempel måtte Tesla udsætte lanceringen af Tesla Model X i 6 måneder sidste år.

Elon Musk er kendt for at være optimistisk i sine udtalelser, hvilket kan være en god ting, men når vi slet ikke hører noget, giver det bagslag.

Lige nu er det ikke andet at gøre, end at vente på deres næste udspil, hvornår det så end bliver. Imens står resten af verden ikke stille. For eksempel vil General Motors begynde at masseproducere selvkørende biler uden rat og pedaler fra næste år.

Hvis Tesla fortsat vil være med i toppen af bilproducenter der har selvkørende biler, så skal de dog nok snart gøre noget.