Googles selvkørende biler har været involveret i 3 uheld – menneskelig fejl hver gang

De selvkørende Lexus SUV’er fra Google, får trafikken at føle når de kører rundt i delstaten Arizona, USA. I byen Chandler har de tilladelse til at teste på offentlig vej, så længe der er en chauffør bag rattet. Chaufføren skal overtage kontrollen i de tilfælde, hvor bilen ikke selv formår at takle en given trafiksituation.

To af de tre uheld skete mens bilerne blev ført af deres chauffør og automatikken var slået fra. Det sidste skete mens bilen kørte automatisk, hvor en bilist kørte op bag i Google bilen i et lyskryds. I det ene uheld var der tilsyneladende en spritbilist involveret, hvilket sætte ekstra spot på behovet for selvkørende transport.

Se også: VIDEO Ford/Uber ruller selvkørende biler ud på gaden i storbyen Pittsburgh USA

Googles bilerne har pr. 31. aug. 2016 kørt 3,4 million kilometer under automatisk kørsel og 2,9 million km under manuel kørsel – bilen lærer stadig, selvom den bliver ført af en person. Hvad Googles mål i kilometer er, vides ikke, men der er tidligere blevet spekuleret i 10 mio. miles (18 mio. kilometer). I alt kører 24 Google biler af typen Lexus samt 35 prototyper  rundt i forskellige byer i USA.

Google selvkørende prototype bil
Google selvkørende prototype bil
Kilder:
Google self-driving cars involved in 3 Phoenix-area crashes | The Seattle Times
Three crashes so far with Google self-driving cars in Chandler