Googles selvkørende bil meldes klar

Googles selvkørende bil-projekt, er blevet udskilt fra Googles Lab X hvor udviklingen er foregået, til en ny selvstændig virksomhed. Det fortalte Googles Lab X chef, Astro Teller, i går i Californien, på en tech konference arrangeret af Wall Street Journal.

Den nye virksomhed – hvis navn endnu er ukendt – blev udskilt fra Lab X den 1. januar i år, men først nu, er holdet bag ved at afslutte de juridiske og finansielle aspekter af udskillelsen.

Som sin egen stand-alone virksomhed under Google, er det forventeligt, at den nye virksomhed snart skal generere sine egne indtægter, men ikke nødvendigvis med et overskud i første omgang. Teller vil på nuværende tidspunkt ikke afsløre forretningsmodellen.

Teller fortalte også, at den nye virksomhed gradvist over de kommende år, vil rulle selvkørende biler ud på landevejene i USA. For eksempel kunne de vælge at lancere bilerne kommercielt i en håndfuld byer med gunstige vej- og vejrforhold, før der udvides med mere udfordrende veje og klima.

“Enhver anden virksomhed der er handler rationelt, vil sandsynligvis gøre det på samme måde, og finde begrænsede måder at rulle ud, så vi ved, at det er sikkert.” sagde Teller, med en slet skjult henvisning til bl.a. Tesla.

Mens de andre selskaber der udvikler selvkørende biler, implementerer deres teknologi gradvist, og dermed kun bliver semi-selvkørende, vil Googles biler være 100 procent selvkørende – niveau 5 biler uden rat og pedaler – fra starten. “Du trykker på en knap og fortælle bilen, hvor du vil hen,” fortalte Astro Teller.

Om det bliver en Google bil som på billedet, eller en helt anden type, vides endnu ikke.