Fremtidens lyskryds for selvkørende biler?

Smart crossing - intelligent fodgængerfelt

Hvordan ser fremtidens lyskryds for selvkørende biler ud?

Den engelske bilforsikringsgigant Direct Line, har udviklet hvad de mener er fremtidens intelligente lyskryds og fodgængerfelt. Tidligere i år udførte de en fuldstørrelse demonstration i London.

Med selvkørende biler, bliver de nuværende lyskryds hurtigt forældet, for selvkørende biler har ikke brug for at holde stille for hinanden, sådan som manuelle biler har. Uden de gammeldags lyskryds, vil den selvkørende trafik flyde mere smidigt. Det skaber dog et problem for cyklister og fodgængere.

Med Direct Lines vision, bliver selve vejen til et intelligente lyskryds og fodgængerfelt igennem LED-lys indbygget i vejbanen.

Storbritannien oplever ca. 7.000 trafikulykker ved fodgængerfelter hvert år. Disse mange ulykker koster forsikringsbranchen mange penge og koster også liv samt invalideringer. Det er med dette sigte, at visionen om en ny type sikre lyskryds er opstået.

Med selvkørende biler der kan kommunikere med direkte med vejen, vil fremtiden for cyklister og fodgængere være betragteligt mere sikker end i dag, for vejen kan automatisk advare den selvkørende bil om en genstand – f.eks. en bold, en cykel eller et menneske på vejen.  Bilen kan så nå at stoppe i tide, alt sammen hurtigere end det menneskelige øje kan nå at opfatte. Se hvordan i nedenstående video (åbnes i et nyt vindue).


Klik på billedet for at se videoen