Ford bygger ny selvkørende bil fra bunden

Ford nye selvkørende bil bygges fra bunden.

Ford vil bygge en helt ny serie af selvkørende biler op fra bunden. Det offentliggjorde Jim Farley, vicedirektør og chef for internationale markeder, i går.

Igennem det sidste årti har Ford eksperimenteret med selvkørende transport. Det være sig personbiler til små selvkørende pizza minivarevogne. Oveni har Ford langvarig erfaring med store og små bilflåder, fra politibiler til håndværkervarevogne, og har generelt bygget biler i mere end 114 år.

Al denne erfaring bliver nu hældt i en ny form, der skal blive til en helt ny type selvkørende transportplatform. Ford ser to kundesegmenter: Passagerer og varer/gods.

Ford vil have kunden i centrum

Ifølge Jim Farley, har selskabet været ude og tale med deres kunders om deres behov. Den viden har lært Ford, at i stedet for at bruge en af de nuværende modeller, og udstyre den med selvkørende teknologi, skal de i stedet bygge en ny selvkørende bil op fra bunden. Her vil al teknologi være indbygget i vognen fra starten. Det er den bedste måde at imødekomme kundernes ønsker: At transportere passagerer og gods.

Med fire grundpiller vil Ford bygge den perfekte selvkørende bil.

  • Kommerciel standard

Bilerne skal kunne tjene eller spare penge for flådeejere fra dag 1. Om det er storflåde ejere eller en mindre vognmand, så tjener bilerne kun penge når de er ude at køre og ikke på værksted.

  • Hybrid teknologi

Bilerne skal være hybrid typen, der både har elmotor og batterier samt en forbrændingsmotor til at lade batterierne op og/eller trække bilen når det er nødvendigt.

  • Designet til et formål

Bilerne kunne transportere passagerer eller gods. Om det er til politiarbejde eller en robust vogn til håndværkere, så skal vognen være bygget til opgaven, og kunne holde til at blive brugt hver dag.

  • Integreret sikkerhed

Sikkerhed skal være i højsædet. Selvkørende biler er bedre end mennesker til de daglige trafikrutiner, for den bliver aldrig træt, eller får en genstand for meget.

Jim Farley kom ikke ind på hvornår denne nye selvkørende platform skal være klar til markedet, men Ford har tidligere udtalt, at de vil sende selvkørende biler ud i verden fra 2021.