Familie i Göteborg får første selvkørende Volvo

Familie på 4 bliver de første til at få en af i alt 100 selvkørende Volvoer på svensk jord, i en stor test af Volvos selvkørende teknologi.

Som en del af en større test, har Volvo udpeget Göteborg i Sverige og London i England, til at teste selvkørende Volvoer, med i alt 200 vogne, 100 i hver by.

Volvo kalder projektet for Drive Me og tanken er, at lade 100 familier i hver by afprøve Volvos selvkørende bil. Igennem forsøget, regner Volvo med at lære en masse om hvad en ganske almindelig familie laver i vognen, mens den kører af sig selv.

Selven vognen, en XC90 T8, er en 4 hjulstrukket hybrid SUV, der har en benzinmotor med turbo, hvori Volvo har indbygget en elmotor, der tilsammen yder i alt 400 hk. Elmotoren alene ydre 87 hk.

Hver vogn i testen, har fået indbygget sensorere, radar og lidar (en meget præcis radar der benytter laserstråler i stedet for radiobølger) samt en computer med software der kan styre vognen selv. Alt indbygget i vognen uden at man kan se buler eller udspring i designet, som mange andre selvkørende test-biler har.

Inden udgangen af 2017, vil alle 100 vogne være på gaden i og omkring Göteborg.

Læs mere: Volvo Cars puts people first in the development of autonomous cars