Endnu en ulykke med selvkørende vogn hvor fejlen var…

Argo selvkørende bil i ulykke i USA

Endnu en ulykke med en selvkørende vogn og endnu en gang var det en menneskelig fejl

Jo flere selvkørende biler der kommer på gaden, jo mere stiger chancerne for en ulykke der involvere en selvkørende bil. Ikke på grund af de selvkørende biler, men på grund af at de øvrige køretøjer stadig har mennesker bag rattet, for der er menneskelige fejl der er skyld i ca. 95 procent at alle trafikulykker.

Det var en selvkørende Ford fra selskabet Argo – som Ford for godt 12 måneder siden investerede ca. 6,5 milliard kroner i – der var involveret i trafikulykken. Argo arbejder på at udvikle teknologi der skal erstatte den menneskelige chauffør i biler.

To på hospitalet

Ulykken skete i byen Pittsburgh der ligger i staten Pennsylvania, USA. Byen er brugt som testby af mange forskellige selskaber der udvikler selvkørende biler, og var en af de første byer i USA til at lave regler for test af selvkørende køretøjer.

I et lyskryds, hvor den selvkørende bil havde grønt lys, kørte en kassevogn ført at en chauffør over for rødt, og kørte lige ind i siden på den selvkørende bil.

I vognen var der 4 personer, hvoraf 2 måtte en tur forbi hospitalet, dog uden at være svært kvæstede.

Føreren af kassevognen slap uden de store knubs. Det er endnu uvist om politiet vil rejse tiltale mod chaufføren af kassevognen, for at have forvoldt andre skade, ved at køre over for rødt.

Argo har udtalt, at alle aspekter af ulykken nu skal undersøges, men at deres første prioritet er de involverede personers ve og vel.

Kilde: The Incline