Chipgigant Intel investere 1,6 mia. i selvkørende biler

Intel vil investere i omegnen af 1,6 milliard (250 millioner dollars) over de næste 2 år, i teknologier der gør biler selvkørende.

Da Intels administrerende direktør Brian Krzanich tirsdag holdt sin første tale på et bilshow, det årlige Los Angeles bilshow, var det til budskabet om, at hans virksomhedens computermuskler, er lige hvad autoindustrien har brug for.

“Vi ser en verden af ​​biler skiftende fra noget der bruger computere til at forbedre turen, til noget der bruger computere til at styre hele turen” sagde Krzanich i et interview kort før sin tale. “Det handler mere og mere om computerkraft, til at beregne bilens data, end noget andet.”

Intel er allerede involveret i 30 bilprogrammer og øger dette antal til 49 i 2020 med ordrer til en værdi af mere end $1 milliard dollar (6,5 mia. kroner), siger virksomheden.

Med de data en selvkørende bil har, der kommer fra alle de forskellige sensorer der er påmonteret bilen, er der brug for betydelig regnekraft. Ifølge Intels chef, vil en selvkørende bil genere ca. 4 terabyte data dagligt. På et år løber det op i – hold nu fast – 1,6 petabytes.

Intel står dog ikke alene med at sælge chips til bilerne. Nvidia – kendt for deres grafikkort til computere – er også godt med, med deres nye Drive PX2 computer, der er bygget til at styre selvkørende biler. Det er denne computer der bl.a. styre alt i en ny Tesla. Intel har endnu ikke et tilsvarende produkt.

Læs også: NVIDIA: VI ER 5 ÅR FORUD MED SELVKØRENDE BILER

Hvem og hvad Intel vil investere i, er uvist lidt endnu, men mon ikke vi kommer til at høre meget mere om det, over de næste 2 år.