Militæret beskytter soldater med selvkørende køretøjer

Militæret vil beskytte soldater med selvkørende køretøjer, der selv kan køre ind i farlige områder.

Forsyningskøretøjer med brændstof, mad og andre forsyninger, kører ofte igennem områder med fjendtlig modstand, og det udsætter chaufførerne for unødig fare, mener militæret i USA. Derfor vil de gøre køretøjerne selvkørende, både som fuldautonome enheder og som leader-follow enheder (konvojkørsel, som et tog).

USAs militær har i flere år arbejdet på at udvikle systemer, der skal gøre deres køretøjer selvkørende, og har i dag systemer der f.eks. kan styre lastbiler i åbent terræn. Det nye er, at køretøjerne er ved at være klar til kørsel på offentligt vej.

Der er to store bevæggrunde til at gøre vognparken selvkørende: Den helt store er at beskytte soldater og derefter at sænke omkostninger. Derudover, er det de praktiske ting, som f.eks. at en selvkørende vogn ikke har brug for pauser eller stop undervejs.

Som det ofte er med udviklingen af militærudstyr, så smitter udviklingen af på resten af samfundet, med nye produkter og muligheder for videreudvikling. I dette tilfælde, er det forventningen, at det udstyr militæret allerede har udviklet, vil speede den samlet udvikling af selvkørende transport op.