Forsikringsselskaber bliver de store tabere – og det er en god ting

Med selvkørende biler, står forsikringsselskaberne til at blive de store tabere. Men det er faktisk en god ting.

Allerede nu, er det beviseligt sikrer at køre i en bil med automatiske systemer. Elektronisk Stabilitetsprogram (ESP), Anti-Blokerings-System (ABS) og den nye Anti-Kollisions-System (ACS), der forhindrer at bilen banker op i den forankørende, skulle du være uopmærksom, er systemer der allerede redder liv.

Seneste er Lane-Assist (vognbane automatik), Adaptive Cruise Control (automatisk fart-pilot) og Teslas Autopilot-system med bl.a. automatiske overhalinger, beviser på hvad der er på vej, når bilerne bliver selvkørende.

Det betyder, at vi vil se drastiske fald i antallet af trafikulykker, og dermed i antallet af såret og dræbte i trafikken hvert år. Jo flere selvkørende biler, jo mere sikkert er det at blive transporteret rundt.

En af konsekvenserne af denne nye sikrere trafik, er, at forsikringsselskaberne får mindre at lave. Det vil drive forsikringspræmierne ned, og i sidste ende betyde afskedigelser.

Afskedigelser lyder aldrig rart, men når man sætter det op imod vilkårligt dræbte i trafikken, er afskedigelser at foretrække.

Dr Michael Taylor, senior lektor fra “Finance and Insurance” på New Zealands Massey Universitet, mener at omskiftet vil ske meget hurtig. I en ny rapport, “Den perfekte storm i forsikringsbranchen”, fortæller dr. Taylor, at det ikke er utænkeligt, at 50% af al transport er selvkørende i 2025.

Ildevarslende for forsikringsbranchen, men godt for trafikanter. Slut med højresvingsulykker, spøgelsesbilister, frontalsammenstød, …

Kilde: The Perfect Storm in Insurance