Selvkørende traktor til danske marker er salgsklar

En stor selvkørende traktor er på vej ud til de danske marker. Det skriver Semler Agro i en pressemeddelelse.

Mærket er John Deere, og er ifølge Selmer Agro, den største selvkørende traktor i Europa. Med 320 diesel-hesterkræfter, kan denne John Deere 8R trække stort set hvad som helst man smider bag på den.

Den selvkørende teknologi bag, er udviklet i et samarbejde mellem danske Selmer Agro og hollandske Precision Makers igennem det sidste år. Traktoren får præmierer på en dansk mark d. 11-12. dec.

Landbruget vil have selvkørende traktorer

Ifølge Morten Skau Foged, solution manager fra Selmer Agro, er efterspørgslen på selvkørende landbrugsmaskiner bestemt ikke er dalende. “Mange ser værdi i at få de selvkørende maskiner ud på marken,” fortæller Morten og fortsætter “og vi er også sikre på, at så snart landmændene ser, hvor stor værdi de kan få ud af en John Deere 8R med robotteknologi, så vil de være interesseret i at tilknytte en til deres bedrift.”

John Deere 8R selvkørende traktor kabine.

John Deere 8R selvkørende traktor kabine.

Landmænd der allerede har en John Deere 8R traktor, kan få den nyudviklet selvkørende teknologi eftermonteret, som herefter gør traktoren selvkørende.

Selmer Argo understreger, at lovgivningen inden for selvkørende teknologi selvfølgelig også gælder i landbruget, og at selskabet i samarbejde med jurister har sikret, at alt foregår efter gældende lovgivning.

Læs hele pressemeddelelsen her.